Tuinontwerp

Een weelderige tuin met veel groen, beplanting die het hele jaar groen blijft en een visvijver? Een kindvriendelijke tuin met zandbak en ruimte om te spelen op een strak aangelegd gazon? Of liever een meer onderhoudsvrije tuin met sierbestrating en een dichte tuinafscheiding voor meer privacy? Bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin zul je veel keuzes moeten maken. Om je te helpen bij het maken van deze keuzes visualiseren we je tuinplan in een tuinontwerp. Een tuin ontwerpen doen we gratis en is een eerste opstap naar de realisatie van je tuin.

 

Zo gaan we te werk:

Tuinontwerp op basis van schets

We komen bij je op locatie kijken. Zo krijgen we gevoel bij de omgeving. We kijken dan bijvoorbeeld naar de invloed van de zon op de tuin, de vorm van de tuin, eventuele hoogteverschillen en de afmetingen. Bovendien bespreken we je plannen met de tuin, zodat we een goede inschatting kunnen maken waaraan de tuin moet voldoen. Onze bevindingen op locatie werken we uit in een tuinontwerp. In deze schets geven we aan wat we gaan aanleggen, op welke manier we dat doen en hoeveel dat ongeveer gaat kosten.

Dit vind je in een tuinontwerp:

  • een bovenaanzicht van de tuin
  • verharding in de vorm van (vlonder)terrassen en paden
  • de ligging van een eventuele vijver ten opzichte van de woning
  • vormgeving van de grasmat
  • eventuele mogelijkheden van een pergola, zandbak of brugje
  • uitleg van de kostenbegroting

Materialen en beplanting kiezen

Keur je het ontwerp goed? Dan overleggen we samen welke materialen en beplanting we gaan gebruiken. Let op! Baseer je keuze liever niet op plaatjes van internet, maar ga echt kijken bij bepaalde materialen. Bijvoorbeeld als het gaat om sierbestrating. Pas als je de stenen ziet en hun structuur voelt, weet je wat het beste in jouw tuin past. Wat doet zon bijvoorbeeld met de kleur van de stenen of tegels? Let daar ook op als je gaat bezichtigen.

Tuinontwerp klaar, en dan?

Ben je eenmaal zo ver? Het tuinontwerp is klaar en je hebt de materialen en beplanting gekozen. Dan weten wij ook precies hoeveel de aanleg van je tuin gaat kosten. We bespreken de planning met je en na akkoord beginnen we met de tuinaanleg. Ook bestellen we materialen, planten en eventueel andere benodigdheden, zoals verlichting of sproei-installaties. Je hoeft dus niets te regelen, dat doen wij voor je.

Wil je tijdens de werkzaamheden toch nog wijzigingen aanbrengen in het tuinontwerp? Dan kan dat uiteraard in overleg. Wanneer alles klaar is, leveren we de tuin op. Eventueel kun je daarna een onderhoudscontract bij ons afsluiten, zodat je tuin er ieder seizoen netjes bij ligt.

g
Wilt u uw tuin vernieuwen?
Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan